Kuntouttava toiminta

Pyrimme pitämään yllä aikuisten ja ikääntyvien asukkaidemme toimintakykyä mahdollisimman pitkään. Kannustamme heitä omatoimisuuteen arjessa ja itsensä kehittämiseen luonnon, liikunnan ja taiteen keinoin. Toimintamme on asiakaslähtöistä, ja mahdollistamme osallistumisen rajoitteista huolimatta. Haluamme tarjota asukkaillemme pääsyn lähelle luontoa. Luonnossa olemisen positiiviset vaikutukset näkyvät hyvinvointina arjessa. Tuomme toimintaan myös taideterapeuttista näkökulmaa.

Viriketoiminta

Virike-toiminta

Viriketoimintaa on joka päivä eri kerhojen muodossa. Pyrimme järjestämään viriketoimintaa myös kodeilla päivittäin. Aktivoimme asukkaitamme osallistumaan yhteisölliseen toimintaan, muun muassa jumppahetkiin, leivontaan, askarteluun, puutarhanhoitoon, musiikkituokioihin ja grilli-iltoihin. Retkeilemme usein laavuilla, luontokohteissa ja kulttuurin parissa. Suunnittelemme ja järjestämme asukkaidemme kanssa tapahtumia muutaman kerran vuodessa, ja kutsumme mukaan mielellämme ystäviä läheltä ja kaukaa.

Vapaa-ajankeskus ”Vaparissa” on kuntoutus- ja virkistystilat: saunat, takkahuone, uima-allas, jumppahuone ja liikuntahalli. Arkisin tilat ovat myös fysioterapeuttien käytössä.